Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Prova vin på vingård

 
 
中文 (Zhōngwén), 汉语, 漢語 English Svenska
 

Manuel Marinacci

Vingården Manuel Marinacci ligger i orten S. Rocco Seno D'Elvio i kända Barbaresco i Piemonte.

Manuel Marinacci äger fyra ha av en brant sluttning där han odlar druvor Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Området ligger precis på gränsen till DOCG Barbaresco och Dolcetto.

- Dolcettovin dricks ungt och passar bra till vanlig mat. Vin på Barbera d’Alba dricks också ungt. Görs vinet bra och är tillräckligt fruktigt, kan det även bli komplext med tiden, säger Manuel.

Han gillar Barbera mycket.
- Det är ett perfekt vin mitt i veckan och utmärkt när man lagar kvällsmat eller bara har det mysigt.
Hans Barbera ’12 är jättegott, tycker många.

Manuel lagrar Dolcetto i tankar av cement under tio månader innan buteljering. Barbera hålls ett år i cement eller ståltank.
Barbaresco (Nebbiolo) lagras tre år i stora slovenska ekfat, ett år mer än minsta lagringstid, enligt reglerna.

Ett kvalitetsvin har ofta ett sediment i flaskan, ett tecken på bra vinproduktion.

Manuel använder så lite svavel som möjligt. Hans Barbaresco ’11 har bara 60mg/l totalt av SO2 jämfört med vad EU godkänner för rödvin, 150mg/l.

Manuel Marinacci

Prova:

Barbaresco ´14 Rosso DOCG Nebbiolo 100%

Barbera d’Alba ´12 Rosso DOC Barbera 100%

Lange Rosso DOC Tango ´14 Nebbiolo och Freisa

Dolcetto Rosso DOC Dolcetto 100%

Senast publicerad: 190811 | Powered by SiteSmart