Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Prova vin på vingård

 
 
中文 (Zhōngwén), 汉语, 漢語 English Svenska
 

Foradori

Vingården Foradori ligger i orten Mezzolombardo i provinsen Trento.

Vinmakaren Elisabetta Foradori har sedan 1984 producerat viner från druvan Teroldego i det bergrika och kylslagna Trentino i norra Italien. Det röda vinet odlas främst i dalen Campo Rotaliano och hennes berömda vin Granato är gjort på utmärkta kloner av Teroldego och planterade i stenrik jord.

Som en ugn kvinna tog Elisabetta över vingården efter sin mor. Hon hade tidigare skött om gården efter det att hennes man dog. Fälten var då fyllda med en klon av Teroldego som gav stor kvantitet men saknade kvalitet.

Med hårt arbete och fina kloner av en unik druva startade hon ett livslångt arbete med att förbättra kvaliteten på gårdens viner. Hon byte ut gamla plantor mot nya för bättre utnyttja marken på Campo Rotaliano och minskade skördeuttaget. En del av området ligger skuggigt och det gör att det aldrig blir för varmt under sommaren.

Under de senaste tio åren har Elisabetta börjat använda krukor av lera, så kallade amfora av olika storlekar, något som brukades av antikens greker och romare för att förvara vin.

Vinet kan ligga i amfora under åtta månader. Morei och Scarzon är två produkter av druvan Teroldego som är födda i lerkrukor. Det är även gårdens vita viner av druvor som Nosiola och Manzoni som växer i området Fontanasanta.

Vingården Foradori drivs med stor respekt för naturen och sker på biodynamiskt vis.


Foradori

Prova:

Foradori Granato Rosso IGT Teroldego 100%

Foradori Lezér Rosso IGT Teroldego 95% och 5% annat

Foradori Morei Rosso IGT Teroldego 100%

Foradori Scarzon Rosso IGT Teroldego 100%

Foradori Rosso IGT Teroldego 100%

Foradori Manzoni Bianco Fontanasanta IGT Manzoni Bianco 100%

Foradori Nosiola Fontanasanta Bianco IGT Nosiola 100%

Notera:

Alla viner från Elisabetta Foradori är klassificerade som IGT. Det för att undvika byråkratiska problem då hon producerar viner i lerkärl på biodynamiskt sätt.

Senast publicerad: 230308 | Powered by SiteSmart