Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Prova vin på vingård

 
 
中文 (Zhōngwén), 汉语, 漢語 English Svenska

Njut av cykeltur i vackra Prosecco

Bo lantgård i Prosecco, cykla på egen hand eller med lokal guide.
Transport från flygplats till boendet och tillbaka

 

En timme från Venedig Marco Polo flygplats i regionen Veneto mellan städerna Conegliano och Valdobbiadene produceras Italiens bästa Prosecco. Ett mousserande vin.

I ett landskap fullt av vackra, böljande kullar möter du producenter som gör Prosecco med utsökt smak och elegans. På buteljen syns bland annat texten: Prosecco Superiore DOCG.

Upptäck vinområdet med cykel eller till fots. Du kommer då nära en fantastisk, vacker natur.

Cykla till vingårdar i Prosecco

5 dagars tur från Venedig

  • Prova vin hos producenter i området Prosecco

  • Bo på lantgård nära vinodlingar

  • Middag på restaurang med god mat

  • Lunch på typisk trattoria

  • Du hyr e-bike eller cykel på plats

Bäst period: April-Oktober

Avsedd för alla som vill prova främst vita mousserande viner av hög kvalitet

 

DAG 1

Ankomst på eftermiddagen till Venedig Marco Polo flygplats från Skandinavien. Du möts och körs till den lantgården i Prosecco, ett område i regionen Veneto och som är känt för vinet Prosecco.

Senare provar du din e-bike eller cykel.

 

DAG 2

Frukost. Vår första vingård ägs av familjen Bortolomiol och ligger i orten Valdobbiadene i Prosecco. En storskalig producent ändå värd att besöka. Här provar du flera mousserande viner som Superiore Extra Brut Rive DOCG och kanske röda vinet Il Segreto di Giuliano från druvan Sangiovese vinet är märkt IGT.

 

Lunch på lokal trattoria.

 

Efter lunch kör du mot orten Santo Stefano di Valdobbiadene och testar vingården Bisols viner som Superiore di Cartizze Dry. Även Bisol är stor producent av mousserande viner.

På vägen tillbaka mot boendet stannar vi till vid De Stefani och smakar på glutenfri salami som produceras där.  Samt testar några viner.

 

DAG 3

Frukost. Turen går förbi orter som Combai och Follina med stop för förfriskningar och lunch i vacker omgivning. Vi kör igenom Campea och når sedan vingården Merotto. I den här härliga miljön bland gröna kullar och nära crten Col San Martino provar gårdens mousserande viner som Superiore di Cartizze Dry och stilla Colli Trevigiasni Pinot Bianco märkt IGT. 

 

Efter en lätt tur till orten Colbertaldo möter du kvinnorna hos Sorelle Bronca som producerar en utmärkt Prosseco.

En av de tre systrarna ser till att du förstår mer om arbetet bakom ett fint mosserande vin. Du provar toppvinet Superiore Rive DOCG och ett par andra viner. Be att få testa rödvinet Ardesco en IGT märkt produkt, betyder att druvorna i vinet inte tillhör området Proseeco.

 

 

 

DAG 4

 

Frukost. Start mot La Tordera. Du får en tur runt vingården utsikten över fält och kullar fyllda med vinrakanor. Du får lära dig historien om druvan Glera och tekniken kring produktion av Prosecco. Du provar sedan flera av producentens mousserande viner. som Superiore Cartizze Dry DOCG. 

Du cyklar längs floden Piave och ser en vattenkvarn och besöker sedan två-tre producenter av mousserande vin liksom Marchiori.   

Du passerar Col San Martino på vägen till boendet.

På kvällen middag på restaurang med typisk venetiansk mat.


DAG 5

 

Frukost och utcheckning från boendet.

Transfer till Venedig Marco Polo flygplats

FAKTA:

5 dagar, 4 nätter. Kan kombineras med vintur i lagunen kring Venedig.

 
PERIOD: april-oktober

PRIS: Kontakta Ingvar Palmman på WineTravel för mer info och prisuppgift, telefon 0708-370713 eller sänd epost till: info@wine-travel-italy.com

 

Det här är vinet Prosecco

 

För att producera Prosecco måste man använda druvan Glera. Producenten kan blanda Prosecco med druvor som Chardonnay och Pinot Grigio, men endast upp till 15%.

Mousserande vin kallas Spumante på italienska. Om du ser ordet Frizzante på buteljen är vinet pärlande. Syns texten Tranquilo betyder det att vinet saknar bubblor.

Smaker

Extra Brut torrt bubbel   Sockerhalt 0–6 gram per liter

Brut torrt till halvtorrt bubbel   Sockerhalt max 12 gram per liter

Extra Dry halvtorrt bubbel  Sockerhalt 12–17 gram per liter

Klasser

Högst kvalitet anses Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG ha och som i sin tur delas in i tre klasser: 
Bäst är Superiore di Cartizze DOCG, Superiore Rive DOCG och DOCG.

Senast publicerad: 220415 | Powered by SiteSmart