Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Prova vin på vingård

 
 
中文 (Zhōngwén), 汉语, 漢語 English Svenska

Njut av fantastisk Prosecco

Start från Venedig med Guide och Sommelier

 

En timme från Venedig Marco Polo flygplats i regionen Veneto mellan städerna Conegliano och Valdobbiadene produceras Italiens bästa Prosecco.

I ett landskap fullt av vackra böljande kullar möter du producenter som gör Prosecco med utsökt smak och elegans. På buteljen syns bland annat texten: Prosecco Superiore DOCG.

DAG 1

Ankomst på eftermiddagen till Venedig Marco Polo flygplats från Skandinavien. Du möts och körs till den första vingården i Prosecco, ett område i regionen Veneto och som är känt för vinet Prosecco.

 

Ca' Salina i Valdobbiadene välkomnas vi av Gregorio Bortolin, stolt ägare av vingården. Han tar dig runt gården så du kan njuta av den fantastiska utsikten från utsidan och berättar historien om och tekniken kring produktion av Prosecco.

Efter det provar du flera av hans viner.

Avresa mot kullarna i Vittorio Veneto och till den trevliga orten Refrontolo för att möta Mr. Sante, en av tre bröder som äger familjens vingård Toffoli.

Du känner säkert skillnaden mellan den Prosecco som produceras här och Ca' Salinas.
Testa gärna även Passito di Refrontolo, ett mycket speciellt sött vin.

 

På kvällen checkar du in på fint belägna
Due Leoni Hotel i Sacile.

 

Välkommen till middag på en restaurang där du äter en typisk venetiansk måltid.

Fakta om Prosecco

För att producera Prosecco måste man använda druvan Glera. Producenten kan blanda Prosecco med druvor som Chardonnay och Pinot Grigio, men endast upp till 15%.

Mousserande vin kallas Spumante på italienska. Om du ser ordet Frizzante på buteljen är vinet pärlande. Syns texten Tranquilo betyder det att vinet saknar bubblor.

Smaker

Extra Brut torrt bubbel   Sockerhalt 0–6 gram per liter

Brut torrt till halvtorrt bubbel   Sockerhalt max 12 gram per liter

Extra Dry halvtorrt bubbel  Sockerhalt 12–17 gram per liter

Klasser

Högst kvalitet anses Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG ha och som i sin tur delas in i tre klasser: 
Bäst är Superiore di Cartizze DOCG, Superiore Rive DOCG och DOCG.

DAG 2

Efter frukost kör du mot orten Valdodiabene i Prosecco. Du stannar först på slättområdet vid Colmagro och Italo Cescon, som är kända för ett speciellt rött vin gjort på druvan Roboso.

 

Senare möter du kvinnorna som är producenten Sorelle Bronca och njuter där av utmärkt Prosseco samt en lätt lunch.

 

Under eftermiddagen besöker du historiska Villa Sandi som producerat Prosecco under flera hundra år. Du provar Prosecco av bästa kvalitet.

 

På kvällen middag på en typisk restaurang.

 

Övernattning på Due Leoni Hotel i Sacile.

 

DAG 3

Frukost och utcheckning från hotellet.

Transfer till Venedig Marco Polo flygplats

FAKTA:

3 dagar, 2 nätter. Kan kombineras med vintur i lagunen kring Venedig.

 
PERIOD: april-oktober

PRIS: Kontakta Ingvar Palmman på WineTravel för mer info och prisuppgift, telefon 0708-370713 eller sänd epost till: info@wine-travel-italy.com

Senast publicerad: 200911 | Powered by SiteSmart