Varukorgen är tom

 

Prova Vin på Vingård i Italien

Idag finns det i Italien bortåt 400 kommersiellt odlade vinsorter!
Låt oss Skräddarsy Din Resa till Italien så Du provar några av dessa unika viner.

Du flyger till Milano, Rom, Venedig, Pisa, Bari, Brindisi, Catania, Palermo, Cagliari, Verona och fler orter i Italien. Ibland flyger du nonstop från Skandinavien.

Varje vecka finns massor av flygstolar med olika bolag till vettiga priser. Bra för alla vinälskare i Norden som får en utmärkt chans att prova mängder av spännande röda och vita viner i rätt miljö.

HEM / Italien

Res till Italien och Prova Vin

WineTravel bokar besök på vingårdar över hela Italien. Hos stora eller små producenter under nästan hela året. Som alla producerar vin av hög kvalitet.

Vi reserverar även boende ibland direkt på vingården eller på ett trevligt hotell eller lantgård i närheten.

Lagra vin: Stål, ek eller amfora

Att lagra vin i tankar av rostfritt stål sker i en syrefri miljö. Vinet får inga tillägg av andra smaker. Ett annat vanligt sätt är att lagra vin i kärl av ek (barrique). I den miljön kan syre få kontakt med vinsaften och träet kan även påverka doft och smak hos vinet. 

Vin som produceras i amforakärl (av lera eller terrakotta) finns idag i många vinkällare i Italien. Därför blir produktion av vin i amfora en variant till ek och stål. Metoden att göra vin med amfora fanns redan för bortåt 6000 år sedan i Georgien.

Vinturer i Italien

WineTravel ger förslag på vinturer i italienska regioner. Turer som du gör med egen bil, hyrbil, vespa, cykel eller med tåg och buss. Och ge tips om bra flygplatser i regionen samt producenter på ost!

Vi kan även boka turer från ankomst vid flygplats, till boende, besök på vingårdar, restauranger och åter till flygplats. Med lämplig bil eller buss och med chaufför. 

Gå till region som du vill besöka och läs mer om våra turer som alltid anpassas för dig!

Några Vinturer

Klicka på bilden och läs mer om
Vintur i Prosecco

Klicka på bilden och läs mer om
Vintur i Piemonte

Klicka på bilden och läs om
Vintur i Trentino

Möt familjen Benanti på Sicilien

Choose your region

Skällerydsvägen 18, 384 31 Blomstermåla, Sweden   |    0708-370713   |   info@wine-travel-italy.com  |

Copyright © 2024 Winetravel  |  Sitemap