Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 

Prova vin på vingård

 
 
中文 (Zhōngwén), 汉语, 漢語 English Svenska

Prova Vin i Prosecco och Friuli 2019

Njut av fantastiskt Prosecco och världsberömda vita viner i Friuli


En timme från Venedig Marco Polo flygplats i regionen Veneto mellan städerna Conegliano och Valdobbiadene finns den bästa Proseccon i Italien.

I ett landskap fullt av vackra böljande kullar möter du många producenter som gör vitt mousserande vin med utsökt smak och elegans. På buteljen syns texten: Prosecco Superior DOCG.

Kullarna i Colli 0rientali dell Friuli bjuder på ett vackert och avkopplande landskap med vingårdar som producerar några av de bästa vita vinerna i världen!

Du får även chansen att prova andra viktiga vita viner och några speciella röda under vinturen i Friuli och äta god mat.

Ett bra sätt att ta reda på vilket vin som passar dig bäst är att besöka vingårdar och hitta ditt favoritvin.

Prova Vin Tur

Dag 1

Ankomst på eftermiddagen till Venedig Marco Polo flygplats från Skandinavien. Du möts och körs till den första vingården i Prosecco, ett område känt för mousserande vin i regionen Veneto.

På Ca' Salina i Valdobbiadene välkomnas vi av Gregorio Bortolin, stolt ägare av vingården. Han tar oss runt gården så vi kan njuta av den fantastiska utsikten från utsidan och berättar historien om och tekniken kring mousserande vinproduktion.

Efter det provar vi flera av hans viner.

Avresa mot kullarna i Vittorio Veneto och till den trevliga staden Refrontolo för att möta Mr. Sante, en av de tre bröderna som äger familjens vingård Toffoli.

Du känner säkert skillnaden mellan det mousserande vin som produceras på den här vingården och Ca' Salinas. Vi provar även Passito di Refrontolo, ett mycket speciellt sött vin.

På kvällen checkar vi in på Due Leoni Hotel i orten Sacile.

Välkommen till middag på en restaurang där vi äter en typisk venetiansk måltid.

Notera gärna:
För att producera Prosecco måste man använda druvan Glera. Producenten kan blanda Prosecco med druvor som Chardonnay och Pinot Grigio, men endast upp till 15%.

Mousserande vin kallas Spumante på italienska. Om du ser ordet Frizzante på flaskan är vinet pärlande. Syns Tranquilo betyder det att vinet saknar bubblor.

Prova Vin

Dag 2

Efter frukost kör vi mot Colli Orientali dell Friuli, ett paradis för vinodling i hjärtat av regionen Friuli-Venezia Giulia, välkänd för utmärkta vita viner. Du kommer också att smaka några speciella röda viner under turen.

Första stoppet blir hos Perusini för ett besök på vingården. Vi provar ett antal spännande viner både vita och röda.

Senare får vi en trevlig tur kring kullarna till Mario Schiopetto vingård. Du har tid att njuta av några riktiga vita toppviner som: Bästa Vitt Vin i Italien, MARIO SCHIOPETTO Friulano Collio, som producerades under 2017. Det är vad James Suckling tycker, en ledande vinkritiker.

Lunch på berömda La Subida med traditionell mat, här en innovativ friulansk måltid.

Efter lunch besöker vi den unika vinägerkällaren.

Vi fortsätter sedan med att träffa vinmakaren Edi Keber för att smaka hans vin och lära oss något om hans idé att blanda viner.

Vi vänder tillbaka till slättområdet omkring floden Tagliamento. I den medeltida staden Valvasone besöker vi vingården Borgo delle Oche och sitter ned i ett trevligt provningsrum med ägaren Fru Luisa Menini för att testa och prata om hennes viner. Hon är en kvinnlig vinmakare och tillhör organisationen Le Donne del Vino di Friuli Venezia Giulia och gör ett modernt rött vin av druvan Refosco.

Tillbaka till hotellet för en fin avkoppling.

Middag på en typisk restaurang.

Senast publicerad: 190318 | Powered by SiteSmart