Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

Prova vin på vingård

 
 
中文 (Zhōngwén), 汉语, 漢語 English Svenska
När du vill gratta en mogen kvinna
Publicerades 2019-05-01 11:29 av 

Livet är som ett vin,

det blir bara mognare,

godare och värdefullare

för varje år.


Publicerades 2019-04-21 11:02 av 

Braida firade Kvinnodagen i Piemonte

Kvinnor, Vin och Design, från etikett till bägare var temat i år 2019.

I den historiska källaren vid Braida vingård i Rocchetta Tanaro, i Asti, Piemonte visades främst vin med etiketter till La Monella, Montebruna, Bricco dell' Uccellone, Bricco della Bigotta och Ai Suma. Alla viner gjorda på druvan Barbera.

Varje besökare valde den typ av glas som hon ville använda för att provsmaka Braida olika Barbera. För att få reda på hur material, form, etiketter påverkar upplevelsen av vinet.

Det här var ett sätt att fira högtiden för kvinnor under veckan 2–9 mars, en dag som ägde rum i alla italienska regioner, på vingårdar, restauranger och vinbarer.

Kvinnlig vinmakare åter i Puglia
Publicerades 2016-03-23 16:34 av 

Emanuela Gianfreda är en ung kvinna som gör vin vid Antica Masseria Jorche i södra Puglia.

Vid 27 års ålder har hon hunnit med att ta examen vid Viticolture och Enologism i Trento i regionen Trentino. Under och efter studierna praktiserade hon vid vingårdar i Valdobbiadene i Veneto, i Bolgheri i Toscana, Bordeaux i Frankrike och Melbourne i Australien, särskilt då inom området vinifiering.

2011 beslöt sig Emanuela för att återvända till Puglia och familjens verksamhet. Hon tar hand om hela förloppet inom produktion samt följer även all marknadsföring och reklam kring vinerna. Hon är medlem i organisationen Le Donne del Vino i Italien.

Antica Masseria Jorche är familjen Gianfredas affärsverksamhet allt sedan 1920. Under de senaste åren har företaget fått en ny och innovativ inriktning utan för den skull glömma bort sitt ursprung, traditioner och historia.

Ny ledare för Women in Wine i Italien
Publicerades 2016-03-01 17:06 av 

Presidenten för Le Donne del Vino heter numera Donatella Cinelli Colombini. Hon startade organisationen Movimento Tourismo del Vino i Italien. 

I början av året valdes Donatella Cinelli Colombini till ny ordförande inom föreningen Le Donne del Vino.

Den här organisationen av kvinnor föddes i Florens redan 1988 och då av vinproducenten Elizabeth Tognana från Toscana. Le Donne del Vino har idag omkring 700 medlemmar från alla regioner i Italien och representerar många kategorier inom vinindustrin, allt från gård till källare. Avsikten är att göra reklam för vinkultur bland kvinnor.

Donatella Cinelli Colombini tillhör en historisk familj inom området Brunello di Montalcino. Hon lämnade familjens verksamhet 1988 för att genomföra drömmen: att starta  den första vinkällaren i Italien med enbart kvinnlig personal, Casato Prime Donne i Montalcino.

Donatella Cinelli Colombini var den första personen i Italien som  förstod potentialen av vinturism när hon startade Movimento Tourismo del Vino år 1993.

Senast publicerad: 220415 | Powered by SiteSmart