Italien
Italien
Italien
Vinturer
Vinturer
Vinturer
GourmetTravel
GourmetTravel
GourmetTravel
En timme från Venedig Marco Polo flygplats i regionen Veneto mellan städerna Conegliano och Valdobbiadene produceras Italiens bästa Prosecco. Ett mousserande vin.
I ett landskap fullt av vackra, böljande kullar möter du producenter som gör Prosecco med utsökt smak och elegans. På buteljen syns bland annat texten: Prosecco Superiore DOCG.
Upptäck vinområdet med cykel eller till fots. Du kommer då nära en fantastisk, vacker natur.
HEM / BikeTravel Women Prosecco
FAKTA:
PRIS: Kontakta Ingvar Palmman på WineTravel för mer info och prisuppgift, telefon 0708-370713 eller sänd epost till: info@wine-travel-italy.com
För att producera Prosecco måste man använda druvan Glera. Producenten kan blanda Prosecco med druvor som Chardonnay och Pinot Grigio, men endast upp till 15%.
Mousserande vin kallas Spumante på italienska. Om du ser ordet Frizzante på buteljen är vinet pärlande. Syns texten Tranquilo betyder det att vinet saknar bubblor.
Extra Brut torrt bubbel Sockerhalt 0–6 gram per liter
Brut torrt till halvtorrt bubbel Sockerhalt max 12 gram per liter
Extra Dry halvtorrt bubbel Sockerhalt 12–17 gram per liter
Klasser
Högst kvalitet anses Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG ha och som i sin tur delas in i tre klasser:
Bäst är Superiore di Cartizze DOCG, Superiore Rive DOCG och DOCG.